Avrupa Birliği Banner

Bizden Haberler

İş'te Gençler Projesi Hakkında

İş'te Gençler Projesi Hakkında

Proje, Engelli gençlerin istihdamını artırmayı ve Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne üyeliğini desteklemeyi hedeflemektedir. Projede Engelli Gençlerin istihdam edilebilirliğini artırmak için rehberlik hizmetleri verilecektir. Bu hizmet stratejik bir yaklaşım çerçevesinde kariyer rehberliği şeklinde gerçekleşecektir. Engelli gençlerin Türkiye ve Avrupa’da istihdam edilebilmeleri için yetkinlik ve becerilerinin neler olması gerektiği ve karşılaştıkları zorlukların tespit edilmesi hedeflenmektedir.

Proje kapsamında 4 mentör akademisyenler tarafından geliştirilecek kaynaklar ışığında 100 engelli gence mentörlük hizmeti verilecektir. Buna ek olarak, engelli gençlerin istihdamına ilişkin iyi uygulama ve tecrübe paylaşımını sağlamak için teknik ve çalışma ziyaretleri Macaristan ve Türkiye arasında karşılıklı gerçekleştirilecektir. Türkiye’nin AB üyeliği sürecine katkı sağlamaya yönelik farkındalık artırıcı sosyal medya kampanyası da projenin diğer ana faaliyetlerinden biridir.

Projenin ana hedef grubu 18-29 yaş aralığında olan engelli gençler olup, STK’lerde projenin hedef grubunda olduğu gibi nihai faydalanıcıları arasında yer almaktadır. Proje toplam 15 ay sürecek olup, faaliyetler Türkiye ve Macaristan'da gerçekleşecektir.

 

Stratejik yaklaşımın ve kariyer rehberliğinin bir sonucu olarak, YwD, Türkiye ve AB'de istihdam bulmak için hangi yetkinlik ve becerilerin ve güçlü yanlarını nasıl geliştirileceğini öğrenecektir.

İkinci proje hedefi, her iki ülkedeki yanılgıları, önyargıları ve endişeleri ele alarak Türkiye’nin Türkiye ve Macaristan’daki AB üyeliğine verilen desteği artırmaktır.

Proje, YwD'nin istihdamını artırmayı ve uzun vadede Türkiye'nin AB'ye entegrasyonuna katkıda bulunmayı hedefliyor.

Eylemin hedeflerine ulaşmada kolaylaştırıcı faktör, fiziksel ve çevrimiçi toplantılar yoluyla proje ortakları arasında sürdürülebilir ve sürekli diyalogdur.